Skip to main content
Korvgryta med rotfrukter

Korvgryta med rotfrukter

30 minEasy
170,85 kr
4 portions 18,14 kr per portion
Värmande korvgryta med mjuka rotfrukter, hela familjens favorit! Lagerblad och kryddpepparkorn ger klassiska smaker till grytan. En mumsig senapsyoghurt är det perfekta tillbehöret till korvsoppan!

500 gFalukorv
2 tbspDijonsenap
200 gKålrot
6 pc.Potatis Fast
3 dlYoghurt för Matlagning
1 pc.Grönsaksbuljong
5 dlVatten
1 pc.Lagerblad
1 tspSalt
3 pc.Morötter
0,5 pc.Purjolök
10 pc.Kryddpeppar Hel
Instructions
1

Så här gör du Close Bra att veta när du ändrar antalet portioner Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras. Skala och ansa potatisar, kålrot, morötter och purjolök. Skär grönsakerna och falukorv i bitar. Koka upp vatten och smula ner grönsaksbuljongtärning. Tillsätt lagerblad, och kryddpepparkorn. Lägg ner grönsakerna och låt koka 8-10 minuter. Lägg ner purjolök och korv. Låt det koka ytterligare 2-3 min. Smaka av med salt. Senapsyoghurt: Blanda matyoghurt med dijonsenap. Servera senapsyoghurten till grytan.