Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Vit kladdkaka | ||
2 dl | Strösocker | |
2 tsp | Vaniljsocker | |
150 g | Smör | |
1,5 dl | Vetemjöl | |
3 tbsp | Citron | |
2 pc. | Ägg | |
Topping | ||
1 tsp | Vaniljsocker | |
0,5 dl | Färskost Naturell | |
2 dl | Vispgrädde |
Vit kladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 25 cm.
Skölj citronen, finriv/zesta skalet och pressa ur saften i en bunke.
Smält smöret i en kastrull. Häll ned i bunken med citronjuice och zest.
Tillsätt socker, mjöl, vaniljsocker och ägg i bunken och blanda försiktigt så att alla ingredienser går ihop.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.
Låt kakan svalna och stansa sedan ut rundlar med t.ex ett litet glas.
Topping: Blanda alla ingredienserna med elvisp tills den är fluffig och fast. Spritsa eller klicka ut grädden på rundlarna. Toppa med godisägg eller liknande.
Photo:
Kerstin Eriksson
1 Färskost Original 21% 200g Philadelphia