Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Ört och lökblandning | ||
2 tbsp | Rödlök | |
2 tbsp | Gräslök - färsk | |
2 tbsp | Persilja - färsk | |
0,5 tbsp | Dill - färsk | |
100 g | Smör | |
4 pc. | Potatis Fast | |
1 krm | Vitpeppar Hel | |
3 pc. | Ägg | |
200 g | Matjessill | |
Tillbehör | ||
150 g | Knäckebröd | |
100 g | Kryddost |
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält och bryn smöret i en liten kastrull. Låt det skumma och bli riktigt mörkt för att smöret ska få en nötig smak. Dra åt sidan.
Lägg ett lager av kalla kokta potatisskivor på botten av ugnsfasta portionsformar. Ställ in formarna med potatisen i ugnen, ca 3 minuter för att potatisen och formen ska bli varm. Tag ut formarna och fördela matjessillen på potatisen.
Lägg sedan ett lager med hackat hårdkokt ägg ovanpå. Blanda ihop finhackade örter och rödlök. Avsluta lagret med ört och rödlöksblandnigen.
Hetta upp smöret och häll över lerpottasillen innan servering.
Servera med fint knäckebröd och kryddost.
En klassisk förrätt som delvis försvunnit och som här serveras med matjessill. Istället för att ställa fram fyra olika sorters sill med tillbehör, är detta en enkel rätt med allt i ett. Kryddost, ett knäckebröd med kumminsmak och en kryddig snaps hör också till. Lerpottasillen går att förbereda till viss del flera timmar innan gästerna kommer. Man kan koka potatis och ägg, hacka de olika örterna och rödlöken. Precis innan servering slår man på lite brynt smör som ger lerpottasillen en god smak och en nötig doft.