Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
2 pc. | Ägg | |
1,5 dl | Brunt Farinsocker | |
2 tsp | Kanel | |
0,5 dl | Kaffegrädde | |
1,5 dl | Fruktsocker | |
0,75 dl | Ströbröd | |
3,75 dl | Vetemjöl | |
100 g | Smör | |
50 g | Sötmandel Naturell | |
1,5 tsp | Bakpulver | |
1 dl | Lingon |
Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret i formen.
Skålla, skala och hacka 20 st mandlar. Vispa ihop socker och ägg väl.
Blanda i smöret (avsvalnat), grädden, mjöl, bakpulver och kryddorna. Rör samman. Blanda sist ner mandeln och lingon.
Smörj och bröa en 1,5 l form. Häll i smeten och grädda ca 45 minuter. Känn med sticka att kakan är klar. Ska vara fast och hård.
Strö över florsocker vid serveringen om så önskas.
Photo:
Katja Kristoferson
1 Brun Farin Strö 500g Dansukker