Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
3 tbsp | Glykossirap | |
600 g | Ljus Blockchoklad | |
1,5 dl | Strösocker | |
0,5 tbsp | Havssalt | |
100 g | Smör | |
250 g | Mörk Blockchoklad | |
5 dl | Vispgrädde |
Hacka chokladen. Smält choklad och smör över vattenbad. Koka upp grädde och salt.
Koka socker och glykos till 105 grader. Slå i grädden och låt koka ihop ca 2 minuter. Låt svalna i 10 minuter. Häll det sedan över den smälta chokladen och vispa samman.
Fodra en form med plast och häll i tryffelsmeten. Ställ i kyl och låt stå i ca 2 timmar. Skär i kuber och pudra med kakaopulver. Strö på lite salt vid serveringen.
Mörk choklad fungerar fint med salt. Det kan tyckas som en ovanlig kombination, men saltet ger chokladen ännu mer smak.
Photo:
Niklas Bernstone
3 Bakchoklad Mörk 70% 100g Garant