Skip to main content
Kryddig korvgryta med lök,äpple och paprika
Mari Bergman

Kryddig korvgryta med lök,äpple och paprika

20 minEasy
234,15 kr
4 portions 17,85 kr per portion
Den kryddiga korvgrytan går på ett kick att laga och den passar lika bra med pasta som med ris eller gryn. Välj själv.

Tillbehör
3 dlBasmatiris
Korvgryta
3 tbspKapris
240 gChorizo
1 pc.Gul Paprika
0,33 pc.Purjolök
2 krmSvartpeppar Malen
1 pc.Röd Paprika
1 tbspDijonsenap
2,5 dlVispgrädde
1 pc.Äpple Granny Smith
2 krmSalt
1 tbspOlivolja
1 pc.Gul lök
Instructions
1

Tillbehör: Koka ris eller gryn enligt anvisning på paketet.

2

Korvgryta: Skala gul lök och skär i tunna klyftor. Skölj och strimla purjolöken. Värm en stekpanna och stek lök i olja tills den blir mjuk och gyllene.

3

Skär korven i 2 cm tjocka skivor och stek den med löken i 3 min.

4

Skär urkärnat äpple i klyftor och blanda ner i pannan.

5

Tillsätt grädde, dijonsenap och kapris i pannan. Skölj paprikorna och skär dem i enkronasstora bitar. Vänd ner dem i grytan och koka samman i 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Näringsvärde: 659 KCAL 20g Protein 45g Fett 41g Kolhydrater

Photo:

Linnea Swärd