Skip to main content
Färsbiffar med sötpotatismos
Mia Troberg

Färsbiffar med sötpotatismos

30 minEasy
371,60 kr
4 portions 30,86 kr per portion
Prova att göra potatismos på sötpotatis! Det blir väldigt gott och får extra piff av grana padano i detta recept. <a href="/matkassar/mathems-matkasse-barn-familj">(MatHems familjekasse v13 2018)</a>

Sallad
2 tbspOlivolja
60 gSalladslök
0,5 tbspVit balsamvinäger
2 pc.Paprika
Sötpotatismos
0,5 tspBasilika - torkad
1 kgSötpotatis
50 gGrana Padano
1 krmSalt
2 krmSvartpeppar
Färsbiffar
500 gNötfärs
0,75 dlMjölk
0,5 tspTimjan - torkad
2 tbspStröbröd
1 krmSvartpeppar Malen
1 pc.Ägg
1 tbspSmör
1 tspSalt
Instructions
1

Sötpotatismos: Skala och skär sötpotatisen i stora bitar. Koka ca 10-15 min i saltat vatten.

2

Färsbiffar: Blanda ströbröd med mjölk i en bunke och låt stå 5 min. Tillsätt färs, timjan, salt, peppar och ägg. Rör ihop till en jämn smet. Forma till små biffar och stek i smör.

3

Sötpotatismos: Riv grana padano. Mosa sötpotatisen tillsammans med osten. Smaka av med salt, peppar och basilika.

4

Sallad: Skölj och skär paprikorna i bitar. Skölj och strimla salladslöken. Blanda med olja och vinäger i en skål.

Servera biffarna med sötpotatismos och paprikasallad.

Näringsvärde: 603 kcal, 39 g protein, 23 g fett, 60 g kolhydrater

Photo:

Sanna Livijn Wexell