Skip to main content
Honungsglazad fläskkarré med sparris och ugnspotatis
Mari Bergman

Honungsglazad fläskkarré med sparris och ugnspotatis

45 minEasy
228,70 kr
4 portions 45,26 kr per portion
Har du möjlighet så lägg gärna in köttet i marinaden redan kvällen innan så blir det extra gott. (Tastelines matkasse v23 2014)

Tillbehör
800 gDelikatesspotatis
2 krmSalt
2 tbspOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
250 gSparris Färsk
Tomatsås
2 tbspFarinsocker
1 cloveVitlök Vanlig
390 gKrossade Tomater
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 pc.Gul lök
1 tbspTomatpuré
0,5 tspSpiskummin
1 tbspOlivolja
0,5 tspPaprikakrydda
0,5 tspSalt
0,5 tspTorkad oregano
1 tbspVitvinsvinäger
Marinad
3 tbspJapansk soja
2 tbspOlivolja
0,5 tspSambal Oelek
2 cloveVitlök Vanlig
2 tbspHonung Flytande
600 gFläskkarré Skivor
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta färskpotatisen och lägg på en plåt. Ringla över olivolja, salt och peppar efter smak och sätt in i ugnen ca 35-40 min beroende på hur stora potatisarna är.

2

Marinad: Blanda ihop soja, honung, sambal oelek, olja och pressade vitlöksklyftor i en stor skål. Lägg ner köttskivorna och marinera ca 15 min.

3

Sås: Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda ihop i en liten skål: farinsocker, spiskummin, paprikapulver, oregano, salt och svartpeppar. Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs löken tillsammans med kryddblandningen under omrörning på medelvärme i ca 1 min. Tillsätt vitvinsvinäger och tomatpuré och blanda runt. Slå på krossade tomater och mixa såsen slät med en stavmixer. Låt såsen puttra på svag värme tills det är dags för servering. (Har du worcestershiresås hemma kan du tillsätta lite i såsen så får du lite mer barbecuesmak.)

4

Ta upp köttet ur marinaden och stek eller grilla det på varje sida tills köttet är helt genomstekt.

5

Tillbehör: Skär bort nedersta delen av sparrisen och lägg dem på grillen eller sjud i lite lättsaltat vatten 1-2 min. Grillar du, kan du pensla både kött och sparris med resterande av marinaden.

Näringsvärde: 714 KCAL 36 G PROTEIN 33 G FETT 65 G KOLHYDRATER

Photo:

Linnea Swärd