Skip to main content
Afrikansk kycklinggryta

Afrikansk kycklinggryta

1 hEasy
417,35 kr
4 portions 56,81 kr per portion
En kryddfest som ändå är mild i smaken. Mycket god!

1 tspCurry
4 dlKokosmjölk
4 pc.Vitlök Vanlig
4 pc.Gul lök
1 tspIngefära Malen
600 gKycklingfile
4 pc.Ägg
2 cloveVitlök Färsk
1 pc.Långkornigt Ris
1 pc.Flingsalt
4 tspChilipulver
4 tbspJordnötssmör
1 tspKardemumma Mald
6 pc.Nejlikor
1 pc.Matolja
1 pc.Svartpeppar
1 tspKoriander - torkad
1 tspMuskot Malen
2 pc.Vanliga morötter
2 pc.Röd Paprika
Instructions
1

DAGENS RECEPT 15-11-01

AFRIKANSK KYCKLINGGRYTA

En kryddfest som ändå är mild i smaken. Mycket god!

4 personer

600 g kycklingfilé 4 gula lökar 2 röda paprikor 2 vitlöksklyftor 4 morötter 2 tsk chilipulver 4 dl kokosmjölk 4 msk koncentrerad apelsinjuice 1 grönsaksbuljongtärning 4 msk jordnötssmör med bitar 4 hårdkokta ägg salt, peppar olja att bryna i

Kryddblandning: ½ tsk koriander ½ tsk curry 1/4 tsk kardemumma 3/4 tsk ingefära 3/4 tsk kryddnejlikor, ca 6 st 1/4 tsk riven muskot

Strimla kyckling, lök och paprika. Skala och finhacka vitlöken. Skala och skiva morötterna. Fräs kyckling, lök, paprika, morötter och kryddblandning i en kastrull tills det får fin färg. Tillsätt resterande ingredienser utom jordnötssmör och ägg. Häll i ca 8 dl vatten och koka utan lock 30 - 40 minuter. Tillsätt jordnötssmöret. Hacka de hårdkokta äggen och fördela överst. Smaka av med salt, peppar, ev litet koncentrerad apelsinjuice och jordnötssmör.

Servera med ris och bröd.