Skip to main content
Rostad blomkål med citron- och mandelsmör
Mia Troberg

Rostad blomkål med citron- och mandelsmör

45 minEasy
239,95 kr
4 portions 12,56 kr per portion
Julig bufférätt som även passar som tillbehör till kyckling.

3 tbspOlivolja
450 gBlomkål Färsk, (1 st)
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
Dressing
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 tspHonung Flytande
1,5 tbspCitron
2 tbspÖvrigt nötsmör
1 krmSalt
3 tbspVatten
0,75 dlSötmandel Naturell
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader. Dela blomkålen i buketter och lägg dem i en ugnsform. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Blanda runt med händerna och rosta i ca 30 minuter. Känn med en gaffel på stammen och ta ut när gaffeln går in men det är lite motstånd kvar.

2

Hacka och rosta mandeln. Häll på blomkålen. Blanda ihop dressingen och ringla över. Vänd runt och servera varm.

Näringsvärde:

Energi (kcal) 193,5

Protein (g) 3,8

Fett (g) 16,9

Kolhydrater (g) 5,6

Photo:

Linnea Swärd