Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 tsp | Salt | |
1 pc. | Lagerblad | |
1 dl | Olivolja | |
1 tbsp | Honung Flytande | |
300 g | Mozzarellaost | |
2 pc. | Aubergine | |
3 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 tsp | Svartpeppar Malen | |
370 g | Krossade Tomater | |
1 pc. | Gul lök | |
100 g | Parmesanost | |
1 pc. | Basilika - färsk |
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär auberginerna i skivor på längden, ca 1 cm tjocka. Salta på båda sidor och lägg dem i en form med en tyngd på. Låt stå 2 timmar, skölj och sedan stryker du dem torra med hushållspapper. Stek dem i 2/3 delar av olivoljan tills de har fått färg.
Hacka lök och vitlök. Skär mozzarellan i skivor. Hetta upp resten av olivoljan och fräs lök, vitlök en stund, de skall bara bli mjuka, inte få färg. Häll i tomatkross, lagerblad, honung, salt och peppar. Puttra 10 minuter. Ta bort lagerbladet och tillsätt halva mängden basilika.
Häll lite tomatsås i en gratängform. Lägg på hälften av auberginen och sedan lite tomatsåsen. Lägg på resten av auberginen, mozzarella och resten av basilikan. Häll på tomatsås, strö över parmesan.
Gratinera i 25 minuter.
Näringsvärde: Energi (kcal) 605,5, Protein (g) 28,3, Fett (g) 44,8, Kolhydrater (g) 19,5
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
3 Mozzarella 125g Michelangelo
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Krossade Tomater 390g Garant