Skip to main content
Mias Melanzane
Mia Troberg

Mias Melanzane

3 hMedium
190,65 kr
4 portions 39,28 kr per portion
En underbar vegetarisk auberginegratäng som även köttälskare uppskattar. Rekvisita: Villeroy & Boch

1 tspSalt
1 pc.Lagerblad
1 dlOlivolja
1 tbspHonung Flytande
300 gMozzarellaost
2 pc.Aubergine
3 cloveVitlök Vanlig
0,5 tspSvartpeppar Malen
370 gKrossade Tomater
1 pc.Gul lök
100 gParmesanost
1 pc.Basilika - färsk
Instructions
1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Skär auberginerna i skivor på längden, ca 1 cm tjocka. Salta på båda sidor och lägg dem i en form med en tyngd på. Låt stå 2 timmar, skölj och sedan stryker du dem torra med hushållspapper. Stek dem i 2/3 delar av olivoljan tills de har fått färg.

3

Hacka lök och vitlök. Skär mozzarellan i skivor. Hetta upp resten av olivoljan och fräs lök, vitlök en stund, de skall bara bli mjuka, inte få färg. Häll i tomatkross, lagerblad, honung, salt och peppar. Puttra 10 minuter. Ta bort lagerbladet och tillsätt halva mängden basilika.

4

Häll lite tomatsås i en gratängform. Lägg på hälften av auberginen och sedan lite tomatsåsen. Lägg på resten av auberginen, mozzarella och resten av basilikan. Häll på tomatsås, strö över parmesan.

5

Gratinera i 25 minuter.

Näringsvärde: Energi (kcal) 605,5, Protein (g) 28,3, Fett (g) 44,8, Kolhydrater (g) 19,5