Skip to main content
Pinsa med salami och oliver
Zeta

Pinsa med salami och oliver

30 minEasy
212,85 kr
2 portions 34,45 kr per portion
Toppa pinsan med dina favoriter och servera. Här har vi valt en klassiskt italiensk variant med salami och oliver.

0,5 pc.Basilika - färsk
50 gGröna oliver
50 gBuffelmozzarella
0,5 tbspOlivolja, Extra Virgin
0,5 pc.Färdiga pizzabottnar
40 gSalami Delikatess
Tomatsås
0,25 pc.Basilika - färsk
200 gKrossade Tomater
1 tbspTomatpuré
1,5 cloveVitlök Vanlig
0,5 krmSvartpeppar Malen
0,25 tspSalt
25 gRiven Parmesanost
Instructions
1

Lägg krossade tomater i en tät sil och låt juicen rinna av.

2

Mixa tomater, vitlök, tomatpuré och parmesan till en slät sås. Rör ner hackad basilika. Smaka av med salt och peppar.

3

Toppa pinsan med tomatsås och mozzarella.

4

Grädda i 250 grader, gärna på pizzasten, i 5-7 minuter eller tills brödet och osten fått fin färg.

5

Toppa med salami, oliver och basilika.

6

Ringla en fruktig olivolja över pinsan innan servering.

Recept/foto Zeta

Photo:

Zeta