Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Syrad gremolata | ||
3 krm | Salt | |
1 pc. | Basilika - färsk | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 pc. | Citron - Eko | |
1 dl | Surkål | |
1 krm | Svartpeppar Hel | |
1 pc. | Persilja - färsk | |
0,5 dl | Olivolja | |
Tillbehör | ||
1 pc. | Surdegsbröd | |
Chiligryta | ||
2 tsp | Spiskummin | |
1 tsp | Fänkål Krydda | |
2 tsp | Rökt paprikapulver | |
1 tsp | Torkad oregano | |
1 pc. | Chilipeppar Röd | |
2 pc. | Gul lök | |
3 tbsp | Kalvfond Buljong | |
1 pc. | Lagerblad | |
4 clove | Vitlök Vanlig | |
50 g | Gröna Linser Förkokta | |
1 krm | Svartpeppar | |
5 dl | Vatten | |
150 g | Morötter | |
3 tbsp | Tomatpuré | |
1 krm | Salt | |
3 tbsp | Olivolja | |
2 tsp | Koriander - torkad | |
150 g | Vitkål | |
600 g | Högrev |
Chiligryta: Putsa köttet från senor och skär ner i grytbitar.
Skala och grovhacka lök och vitlök. Skölj och skiva chilipepparn.
Skala morötterna. Grovriv morötter och vitkål.
Bryn köttet i olja i en gryta tills det har fin stekyta. Tillsätt lök, vitlök, chilipeppar och torkade kryddor, stek ytterligare i 2-3 min. Tillsätt tomatpuré och stek ytterligare i 1 min.
Tillsätt rivna morötter, vitkål vatten, kalvfond och lagerblad. Koka chilin under lock på medelvärme i ca 3-4 tim tills köttet kokat sönder helt. Tillsätt linserna när det återstår 15 min av koktiden. Smaka av chilin med salt och peppar efter smak.
Syrad gremolata: Lägg basilikablad, persilja, skalad vitlöksklyfta, olivolja, salt och peppar i en matberedare. Mixa samman till en sås. Tillsätt surkål, rivet citronskal och smaka av med citronsaft.
Servera chilin med syrad gremolata och ett gott bröd vid sidan av.
Photo:
Fabian Björnstjerna
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Kalvfond 180ml Touch of Taste
1 Gröna Linser Färdigkokta EKO Zeta
1 Koriander Malen 28g Santa Maria