Skip to main content
Zucchinirulle med ruccola och soltorkad tomatfyllning
Mari Bergman

Zucchinirulle med ruccola och soltorkad tomatfyllning

30 minMedium
303,55 kr
8 portions 7,76 kr per portion
Ett trevligt och gott veganskt tilltugg som passar perfekt att servera på julminglet eller servera som en del på julbordet. Det här receptet ingår i Mathems veganska julbord. Se alla recept som ingår vårt veganska julbord här

Tomatröra
75 gSoltorkade Tomater
0,5 tbspGrönsaksbuljong Eko
1 tbspVatten
1 tbspFärsk ingefära
0,5 pc.Paprika
0,25 pc.Dill - färsk
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar
10 gRuccolasallat
80 gCashewnötter Naturella
0,5 cloveVitlök Färsk
Zucchini
1 pc.Bakplåtspapper
1 pc.Zucchini
1 krmSalt
2 tspOlivolja
Dekoration
20 gRuccolasallat
Instructions
1

Värm ugnen till 180 grader.

2

Zucchini: Hyvla långa tunna skivor av zucchinin med hjälp av en mandolin så att du får 16 skivor.

3

Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper.

4

Strö över salt och pensla med olja. Sätt in i ugnen i ca 10 min så att zucchinin får lite färg i kanterna.

5

Tomatröra: Mixa samman alla ingredienser i en matberedare till en röra. Tillsätt 1 msk av oljan från tomaterna. Smaka av med salt och peppar.

6

Lägg ca 1 msk tomatröra på varje zucchini och rulla ihop. Lägg upp på ett fat och dekorera med lite ruccolablad. Servera som en del på julbordet.

Photo:

Nurlan Emir