Skip to main content
Klassisk fransk potatissallad
Gunilla Stübner och Mari Bergman

Klassisk fransk potatissallad

40 minEasy
210,70 kr
8 portions 10,29 kr per portion
Vad passar bättre än en härlig potatissallad till utflykten eller buffébordet? Lättlagad, matig, passar till både grillat, stekt och kallskuret och kan varieras i oändlighet. Vi har valt franska smaker där en läcker Dijondressing är kronan på verket.

1,5 tbspKapris
2 pc.Rödlök
0,75 pc.Gräslök - färsk
3 tbspOlivolja
0,5 tspSalt
2 tspDijonsenap
0,5 pc.Persilja - färsk
1 kgPotatis Fast
1 krmStrösocker
1 tbspVit balsamvinäger
1 krmSvartpeppar Malen
65 gFärsk bladspenat
Instructions
1

Potatis: Skala och koka potatisen i saltat vatten.

2

Skala och finhacka rödlök. Skölj och finhacka gräslök och persilja.

3

Blanda lök, gräslök, persilja och kapris i en stor skål och tillsätt olivolja, vit balsamvinäger, dijonsenap, salt, peppar och socker och blanda väl.

4

Skiva den kokta potatisen och blanda ner i skålen. Låt stå och dra i 30 min. Tillsätt spenat strax innan servering.

Photo:

Nurlan Emir