Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Fläskytterfilé | ||
0,5 tsp | Flingsalt | |
0,5 tsp | Rosmarin - torkad | |
600 g | Fläskytterfile Färsk | |
100 g | Morötter | |
1 tbsp | Olivolja | |
800 g | Potatis Fast | |
0,5 tbsp | Oxfond | |
1 krm | Salt | |
250 ml | Havrebaserad matlagning | |
250 g | Steklök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Smör | |
5 clove | Vitlök Vanlig | |
Sallad | ||
0,5 pc. | Romansallat | |
0,5 pc. | Gurka |
Värm ugnen till 180 grader.
Fläskytterfilé: Krydda fläskytterfilén med rosmarin, salt och peppar efter smak. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och bryn köttet runt om på hög värme så att köttet får en fin stekyta. Ta av köttet från plattan.
Skölj potatisen och skiva den i ½ cm tunna skivor. Skala och skär morötterna i slantar. Skala steklöken och vitlöksklyftorna. Lägg alltsammans på en ugnsplåt och tillsätt olja och salt. Blanda om ordentligt.
Dela fläskytterfilén i 4 bitar och lägg på plåten med potatisen. Rosta i ugnen i ca 25-30 min.
Vispa ihop havregrädden med köttfond i en skål. Ta ut plåten och häll på grädden. Sätt in i ugnen ytterligare i 5 min.
Sallad: Skölj och strimla salladen och skölj och skär gurkan i bitar. Blanda i en skål.
Servera fläskytterfilén och potatisen tillsammans med sallad.
Styling: Carina Hejde
Näringsvärde: 520 kcal, 37 g protein, 20 g fett, 45 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Oxfond med Rödvin 180ml Touch of Taste
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria