Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Dressing | ||
2 tbsp | Olivolja | |
0,5 pc. | Citron | |
1 tbsp | Honung Flytande | |
1 tsp | Chilipeppar Röd | |
1 tsp | Flingsalt | |
Sallad | ||
0,5 pc. | Blomkål Färsk | |
0,5 pc. | Rödlök | |
0,5 pc. | Isbergssallat | |
400 g | Frysta räkor | |
3 pc. | Ägg | |
2 pc. | Avokado | |
1 pc. | Grapefrukt |
Ägg: Koka äggen som du vill ha dem. För mjuk gula som på bilden gör så här: Lägg äggen i en kastrull, fyll på med vatten så att det precis täcker. När vattnet börjar koka så tar det ca 7 minuter på induktionsspis och ca 6 minuter på vanlig spis.
Dressing: Skölj och finhacka chilipepparn. Skölj och riv skalet av halva citronen. Blanda ihop chili, skal- och citronsaft , olivolja, honung och salt i en lite större skål. Tillsätt de tinade räkorna och blanda om.
Sallad: Skölj och skär salladen i grova bitar. Skölj och skär blomkålen i tunna skivor så att det blir lite smul. Skala och finstrimla rödlöken och skär fina filéer av grapefrukten. Dela och kärna ur avokadon och skär dem i skivor.
Blanda ner sallad, lök och blomkål i skålen med räkorna och vänd om ordentligt. Lägg upp på ett fat och dekorera med grapefrukt, avokado och ägghalvor.
Näringsvärde: Kcal: 426, Fett: 26 g, Protein: 31 g, Kolhydrater: 15 g
Photo:
Susanna Livijn Wexell
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt