Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
4 pc. | Gelatinblad | |
3 dl | Vispgrädde | |
300 g | Citron, (2 st) | |
2 pc. | Ägg | |
1,5 dl | Strösocker | |
Topping | ||
2 pc. | Passionsfrukt | |
125 g | Hallon Färska | |
0,5 pc. | Mynta - färsk | |
125 g | Blåbär |
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter.
Skölj citronerna noga, torka och riv av det gula skalet. Lägg skalet i en bunke tillsammans med pressad saft från båda citronerna.
Dela äggen i vitor och gulor. Vispa äggvitorna till ett fast skum.
Vispa grädden.
Vispa äggulor och strösocker vitt och pösigt.
Tillsätt citronskal- och saft i äggulevispet.
Krama ur gelatinbladen och lägg dem i en kastrull. Smält dem försiktigt på låg värme och häll sedan gelatinet i ägg- och sockerblandningen under ständig vispning. Det är viktigt att det inte bildas klumpar!
Vänd ner grädden försiktigt, och sist äggvitan med en slickepott.
Fördela smeten i 10 glas, plasta in och ställ in i kylen i minst 2 timmar.
Toppa med passionsfrukt, bär och mynta vid servering.
Photo:
Linnea Swärd