Skip to main content
Ulrika Davidssons kycklingwok med sjögräsnudlar
Ulrika Davidsson

Ulrika Davidssons kycklingwok med sjögräsnudlar

30 minEasy
451,55 kr
4 portions 48,63 kr per portion
Prova Ulrika Davidssons fräscha och goda kycklingwok med sjögräsnudlar! Sjögräsnudlar har blivit otroligt poppis bland GI och LCHF-vänner, då de är helt gluten- och fettfria och är tillverkade av sjögräset kelp. De blir otroligt goda när man wokar ihop dem med en god marinad och krispiga grönsaker.

2 tbspSesamfrö
1 tbspFärsk ingefära
1 cloveVitlök Vanlig
1 tbspJapansk soja
300 gSjögräsnudlar
1 tbspKetjap
2 tbspSweet Chili
150 gSugarsnaps
1 krmVitpeppar Malen
0,5 pc.Koriander - färsk
1 tbspSesamolja
1 tbspRapsolja
1 pc.Lime
125 gMinimajs
1 krmSalt
0,5 pc.Purjolök
600 gFärsk kycklingfilé
200 gMorötter
Instructions
1

Wok: Tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen.

2

Strimla kycklingen och skala och riv vitlök och ingefära. Skala och slanta morötterna och skölj och strimla purjolöken. Skölj sugarsnaps och minimajs.

3

Hetta upp en stekpanna eller en wok med lite olja. Woka kyckling, vitlök och ingefära någon minut. Smaksätt med salt, peppar, ketjap manis, soja, sweet chilisås och sesamolja. Tillsätt grönsakerna och stek några minuter till. Blanda ner sjögräsnudlar och sesamfrön och lägg upp på ett fat. Strö över hackad koriander och dekorera med limeklyftor.

Näringsvärde: 718 kcal, 41 g protein, 18 g fett, 90 g kolhydrater

Photo:

Sanna Livijn Wexell