Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Pajdeg | ||
2 dl | Vetemjöl | |
100 g | Smör | |
2 tbsp | Vatten | |
Tacofärs | ||
1 pc. | Gul lök | |
500 g | Nötfärs | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 dl | Vatten | |
Kryddmix | ||
1 tsp | Chiliflakes | |
2 tsp | Spiskummin | |
1 tsp | Salt | |
1 tsp | Strösocker | |
1,5 tsp | Torkad oregano | |
2 tsp | Paprikakrydda | |
Topping | ||
150 g | Riven Gratängost | |
200 g | Kvisttomater | |
2 dl | Creme Fraiche Paprika & Chili | |
Sallad | ||
2 tbsp | Olivolja | |
0,5 pc. | Isbergssallat | |
1 tbsp | Vinäger | |
1 pc. | Gul Paprika | |
0,5 pc. | Gurka |
Pajdeg: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Låt vila kallt en stund. Tryck ut degen i en smord pajform. Förgrädda pajskalet ca 10 min.
Tacofärs: Blanda ihop kryddmixen i en liten skål. Skala och finhacka löken. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt färsen och bryn den helt genomstekt. Tillsätt kryddmixen och vattnet och koka ihop några minuter.
Lägg färsfyllningen i pajskalet och bred över crème fraiche. Skiva tomaterna och fördela dem ovanpå och strö till sist över osten.
Grädda pajen 10-15 min eller tills osten smält och fått fin färg.
Sallad: Skölj och strimla salladen och skär gurkan och paprikan i bitar. Ringla över lite olja och vinäger och servera till pajen.
Näringsvärde: 679 KCAL 26 G PROTEIN 37 G FETT 51 G KOLHYDRATER
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria