Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Citron och örtbiffar | ||
1 tbsp | Grönsaksbuljong Eko | |
2 krm | Svartpeppar | |
2 tbsp | Olivolja | |
1 pc. | Persilja - färsk | |
850 g | Sojafärs | |
1 tbsp | Dijonsenap | |
0,5 pc. | Dill - färsk | |
1 pc. | Gul lök | |
1 pc. | Citron - Eko | |
1 tsp | Salt | |
Potatissallad | ||
1 kg | Delikatesspotatis | |
1 pc. | Dill - färsk | |
200 g | Rädisor | |
1 pc. | Gräslök - färsk | |
1 krm | Svartpeppar | |
65 g | Ruccolasallat | |
3 tbsp | Olivolja | |
300 g | Sugarsnaps | |
1 pc. | Citron - Eko | |
1 pc. | Fänkål Färsk | |
1 tsp | Sirap Agave |
Citron och örtbiffar: Lägg den formbara sojafärsen i en stor bunke och låt tina helt.
Potatissallad: Skala och koka potatisen.
Skölj och dela sugarsnapsen på längden. Skölj och skär rädisorna i kvartar. Strimla fänkålen tunt. Skölj och finhacka dill och gräslök. Blanda i en bunke och ställ åt sidan.
Citron och örtbiffar: Skala och finhacka löken. Fräs löken mjuk i olja och tillsätt till den tinade färsen.
Skala och finhacka persilja och dill och tillsätt till färsen. Tillsätt rivet citronskal, 1 msk citronsaft, dijonsenap, grönsaksbuljong, salt och peppar. Blanda om ordentligt så att alla kryddor fördelas. Forma 12-14 biffar med vattensköljda händer.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på medelhög värme i ca 2-3 min/sida så att de får fin gyllenbrun färg. Sänk värmen och låt de steka klart i ca 5 min.
Potatissallad: Sila av potatisvattnet och låt potatisen svalna. Skär sedan potatisen i klyftor och tillsätt till salladen. Tillsätt ruccola, olivolja, citronsaft och honung. Blanda om och smaka av med salt och peppar.
Servera biffarna med potatissalladen.
Photo:
Nurlan Emir
1 Grönsaksbuljong EKO 130g Biofood
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt