Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
3 dl | Basmatiris | |
1 pc. | Broccoli Färsk | |
Kyckling | ||
1 tsp | Spiskummin | |
3 clove | Vitlök Färsk | |
2 tsp | Garam Masala | |
1,5 tsp | Salt | |
0,5 pc. | Citron | |
1 tbsp | Chilipulver | |
600 g | Kycklingfile Fryst | |
1 tsp | Koriander - torkad | |
2 tbsp | Rapsolja | |
250 g | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
1 tbsp | Tomatpuré | |
1,5 tbsp | Färsk ingefära | |
Myntadipp | ||
250 g | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
0,5 pc. | Gurka | |
2 krm | Salt | |
1 pc. | Mynta - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Sätt ugnen på 200 grader.
Kyckling: Blanda ihop garam masala, spiskummin, koriander, chilipulver och salt med yoghurt i en stor bunke. Skala och riv ingefära och vitlöksklyftor och tillsätt till yoghurten. Blanda i olja, tomatpuré och citronsaft. Blanda runt ordentligt.
Skär kycklingen i ca 5 cm kuber (om du inte har kycklinginnerfilé) och blanda ner i tandorimarinaden. Lägg över allting i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 20 min.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet och koka upp en kastrull med vatten till broccolin.
Myntadipp: Skala gurkan och hyvla den på längden med hjälp av en osthyvel. Ta inte med kärnhuset. Lägg den rivna gurkan i en skål och blanda med yoghurt. Finhacka mynta och blanda i. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj och skär broccolin i små buketter. Förväll dem i lättsaltat vatten ca 2 min tills de har mjuknat en aning.
Servera tandorikycklingen tillsammans med myntadipp, ris och broccoli.
Näringsvärde: Kcal: 508 Fett: 20 g Protein: 42 g Kolhydrater: 37 g
Photo:
Malou Fickling
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Koriander Malen 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria