Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
60 ml | Sesampasta | |
1 clove | Vitlök | |
60 ml | Citronjuice - råpressad | |
250 g | Kikärtor Kokta | |
0,5 tsp | Salt | |
30 ml | Olivolja, Extra Virgin | |
0,5 tsp | Spiskummin |
Se till att Tahinin är väl omrörd!
Mixa Tahini och citronjuice i 1 minut. Skrapa ned det som kladdat fast på sidorna av behållaren och mixa 30 sekunder till. Detta för att skapa en fluffig Tahini.
Tillsätt olivolja, spiskummin och salt samt pressa i en liten vitlöksklyfta. Mixa i 30 sekunder, skrapa ihop smeten och mixa 30 sekunder till eller till det är väl blandat.
Skölj av kikärtorna ordentligt, häll i hälften och mixa i en minut. Skrapa sidorna och botten på kärlet och häll i resterande kikärtor. Mixa till det blir en jämn smet; ca 1-2 minuter. Förmodligen är hummusen nu för tjock! Med mixern påslagen häll sakta i vatten till konsistensen blir perfekt (ungefär 2 - 3 matskedar).
Smaka av med salt, servera med olivolja och paprikapulver
Photo:
Joanne Gallagher
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Olivolja Extra Vergine EKO 500ml Zeta