Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tahini- och citrongrönsaker | ||
2 clove | Vitlök Vanlig | |
60 g | Salladslök | |
6 dl | Vatten | |
0,5 pc. | Bladpersilja - färsk | |
3 tbsp | Grönsaksbuljong | |
1 tsp | Salt | |
1 pc. | Granatäpple | |
3 dl | Basmatiris | |
0,5 pc. | Citron | |
1 tbsp | Olivolja | |
380 g | Kikärtor Kokta | |
500 g | Morötter | |
2 tbsp | Honung Flytande | |
380 g | Vita Bönor Stora | |
1 dl | Sesampasta | |
Tillbehör | ||
65 g | Salladsmix |
Värm ugnen till 175 grader.
Tahini- och citrongrönsaker: Blanda tahini, honung, riven vitlök, rivet citronskal, citronsaft, olja och salt i en stor skål.
Skala och skär morötterna i sneda bitar på längden, ca 5 cm långa. Sila av kikärtor och bönor och spola i kallt vatten.
Lägg ner morötter, kikärtor och bönor i tahinimarinaden och blanda om.
Koka upp vatten och grönsaksbuljong.
Ta fram en ugnsfast form och fördela okokt ris i botten av formen. Fördela morötter, kikärtor och bönor över riset och häll över den varma buljongen. Ringla över olja och lägg en citronhalva med snittyta uppåt i formen. Sätt in i ugnen i ca 35 min.
Strimla salladslöken, pilla ur granatäppelkärnorna och grovhacka persiljan. Lägg åt sidan till servering.
Toppa tahini- och citrongrönsakerna med salladslök, granatäppelkärnor och persilja. Pressa över saft från den ugnsrostade citronen. Servera med sallad vid sidan av.
Näringsvärde: 778 kcal, 20 g protein, 30 g fett, 98 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1