Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
2,5 dl | Vetemjöl | |
2 tsp | Bakpulver | |
100 g | Smör | |
1 dl | Mjölk | |
2 dl | Strösocker | |
1 tbsp | Vaniljsocker | |
1 pc. | Citron - Eko | |
2 pc. | Ägg | |
1 krm | Salt | |
0,5 tbsp | Florsocker |
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret, ställ åt sidan och häll i mjölken. Låt svalna lite.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en annan bunke.
Sikta ner mjölblandningen i ägg- och sockerbunken. Tillsätt smörblandningen och blanda försiktigt. Tillsätt citronzest från 1 citron och 1 msk citronjuice och blanda.
Häll smeten i en smord, bröad form. Grädda längst ner i ugnen i ca 45 min. Låt kakan svalna och sila över florsocker innan servering.
Photo:
Andrea Klintbjer
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant