Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Utbak | ||
1 pc. | Ägg | |
0,5 dl | Russin | |
Deg | ||
1,5 dl | Strösocker | |
18 dl | Vetemjöl | |
100 g | Smör | |
1 g | Saffran | |
50 g | Jäst Original Färsk | |
500 g | Kvarg Naturell | |
5 dl | Mjölk | |
0,5 tsp | Salt |
Skär smöret i kuber och blanda med mjölken.
Värm degvätskan till fingervärme (37 grader). Smula jästen i en stor bunke och tillsätt saffran.
Häll degvätskan över och rör om så att jästen löser upp sig.
Tillsätt kesella, socker, salt och det mesta av mjölet (spara ca 1 dl till utbakningen). Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bänken. Tillsätt eventuellt lite mer mjöl. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min.
Knåda degen på mjölat bakbord och baka ut den till ca 30 lussebullar eller valfri form. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa övertäckta i ca 30 min och sätt sedan ugnen på 225 grader
Pensla lussebullarna med uppvispat ägg och garnera eventuellt med russin. Grädda mitt i ugnen 5-8 min.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt