Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Morotsbiffar | ||
1 pc. | Gul lök | |
1 pc. | Ägg | |
380 g | Kikärtor Kokta | |
0,25 tsp | Chilipulver | |
0,5 tsp | Spiskummin | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
1 tsp | Salt | |
1 pc. | Bakplåtspapper | |
2 tsp | Bakpulver | |
300 g | Morötter | |
2 tbsp | Rapsolja | |
2 tbsp | Majsstärkelse | |
0,25 tsp | Curry | |
Hirssallad | ||
50 g | Valnötter | |
2 pc. | Kvisttomater | |
2 pc. | Schalottenlök | |
2,5 dl | Hirs | |
2 pc. | Avokado | |
70 g | Färsk bladspenat | |
Dressing | ||
3 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1,5 tbsp | Vit balsamvinäger | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
1 tsp | Salt | |
0,5 tbsp | Honung Flytande |
Sätt ugnen på 200 grader.
Hirssallad: Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Koka hirsen i ca 5 min. Sila sedan av hirsen och spola den kall genom en sil.
Morotsbiffar: Skölj kikärtorna i ett durkslag eller sil, låt rinna av. Skala och grovriv morötterna. Skala lök och dela i mindre bitar och skölj persilja.
Mixa kikärtor, morötter, lök, persilja, olja, maizenaredning, bakpulver, spiskummin, curry, chilipulver, salt, peppar och ägg i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer.
Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Forma smeten till ca 12 små biffar med vattensköljda händer och lägg på plåten. Sätt in i ugnen och stek biffarna gyllenbruna, ca 20-25 min.
Hirssallad: Skala och finhacka schalottenlök. Skölj spenat och låt rinna av på hushållspapper. Skölj och tärna tomaterna. Dela och kärna ur avokadon och skär i mindre bitar. Lägg alla ingredienser i en salladsskål och blanda med den kokta kalla hirsen.
Dressing: Skölj persiljan. Blanda persilja, olja, vinäger, honung, salt och peppar med hjälp av stavmixer eller i matberedare. Häll dressingen över hirssalladen och blanda om väl. Hacka nötterna och strö över salladen.
Servera de marockanska morotsbiffarna med hirssalladen.
Näringsvärde per portion: 696 kcal, 17 g protein, 38 g fett, 66 g kolhydrater
Var försiktig med att koka hirsen för länge, då den lätt blir väldigt kladdig.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Bakplåtspapper 24-p Eldorado
2 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel