Skip to main content
Buffalo wings med mangodipp och grönsaksplock
Mari Bergman

Buffalo wings med mangodipp och grönsaksplock

40 minEasy
241,50 kr
4 portions 39,41 kr per portion
Marinerade kycklingvingar med superfräsch mangodipp, en festlig vardagsrätt som passar precis lika bra till fredagsmyset! Tips! Tina kycklingvingarna och mangon innan tillagning om dessa köps frysta.

Grönsaksplock
1 krmSalt
1 pc.Broccoli Färsk
200 gMorötter
Tillbehör
2 dlRis
Mangodipp
1 krmSalt
1 tbspÄppelcidervinäger
0,5 pc.Chilipeppar Röd
0,5 pc.Mynta - färsk
1 tbspRapsolja
300 gMango
Buffalo wings
2 cloveVitlök Vanlig
1 tbspHonung Flytande
1 tbspBalsamvinäger
1 kgKycklingvingar Frysta
3 tbspTomatpuré
0,5 dlOlivolja
1 tspPaprikakrydda
0,5 dlJapansk soja
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Buffalo wings: Blanda ihop olivolja, soja, tomatpuré, balsamvinäger, honung och paprikapulver i en stor bunke. Skala och finhacka vitlöksklyftorna och tillsätt till marinaden. Lägg i kycklingvingarna och blanda om ordentligt så att alla vingar blir täckta av marinad.

3

Lägg kycklingvingarna med marinaden på en plåt och sätt in i ugnen i ca 30 min tills kycklingen är genomstekt. Ta gärna ut vingarna efter halva tiden och vänd runt.

4

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

5

Mangodipp: Lägg mango i en skål och tillsätt hackad chilipeppar, mynta, äppelcidervinäger och rapsolja. Mixa ihop med hjälp av en stavmixer till en slät dippsås och smaka av med en nypa salt.

6

Grönsaksplock: Koka upp saltat vatten i en kastrull. Dela broccolin i mindre buketter och koka i saltat vatten i ca 1 minut. Sila av vattnet och lägg upp broccolin i en skål.

7

Skala morötterna och skär i stavar.

Servera buffalo wingsen med mangodipp, grönsaksplock och nykokt ris.

Näringsvärde: 751 kcal. 33 g protein, 33 g fett, 77 g kolhydrater.

Photo:

Emma Mattsson