Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Sås | ||
1 krm | Salt | |
1 tsp | Japansk soja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tbsp | Basilika - torkad | |
3 dl | Vispgrädde | |
Tillbehör | ||
800 g | Potatis Fast | |
250 g | Gröna Ärtor Frysta | |
200 g | Vanliga morötter | |
Fläskytterfilé | ||
1 tbsp | Rödvinsvinäger | |
1 tbsp | Smör | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
2 krm | Salt | |
0,5 dl | Olivolja | |
1 tbsp | Honung Flytande | |
2 tbsp | Japansk soja | |
1 pc. | Fläskytterfile Färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Sätt ugnen på 175 grader.
Fläskytterfilé: Putsa fläskytterfilén från fett och senor. Skala och finhacka vitlöken och blanda med olivolja, soja, balsamvinäger och honung i en skål. Häll marinaden i en påse och lägg i köttet. Låt gärna köttet marinera så länge som möjligt, gärna i kylen under natten.
Tillbehör: Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
Fläskytterfilé: Hetta upp smör i en stekpanna och bryn fläskytterfilén på medelhög- till hög värme så att köttet får en fin gyllenbrun stekyta runt om. Salta och peppra. Lyft över köttet till en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 25-30 min beroende på ugn. (Diska ej ur pannan). Har du en termometer så stick in den i den tjockaste delen av filén och stek i ugnen till en innertemperatur på 63-65 grader.
Sås: Tillsätt grädde, marinad, soja och basilika till pannan och låt såsen koka på svag värme i ca 10 min. Smaka av med lite salt och svartpeppar.
Tillbehör: Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull till morötterna och ärtorna.
Skala och skär morötterna i slantar. Koka dem lite lätt i ca 2 min. Lägg i ärtorna på slutet så att de tinar och blir varma. Sila av vattnet och lägg upp grönsakerna i en skål.
Ta ut fläskytterfilén och låt den vila 5 min innan du skär upp den i skivor. Servera med potatis, sås och grönsaker.
Näringsvärde: Kcal: 754 Fett: 35 g Protein: 47 g Kolhydrater: 60 g
Photo:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Rödvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel