Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Lemon posset | ||
3 dl | Vispgrädde | |
2 tbsp | Citron | |
1 dl | Strösocker | |
Topping | ||
1 krm | Salt | |
1 dl | Valnötter | |
1 tbsp | Honung Flytande | |
125 g | Hallon Färska | |
100 g | Jordgubbar Färska | |
0,25 pc. | Mynta - färsk |
Koka upp grädde och strösocker i en kastrull och låt sjuda i 3-4 minuter.
Tvätta citronen och riv skalet. Pressa citronsaft i en skål så att du får ca 3 msk.
Ta grädden från värmen och tillsätt de rivna citronskalet och citronsaften under konstant vispning i ca 30-40 sekunder.
Häll gräddblandningen i 4 glas och låt stå kallt i minst 10 timmar men gärna över natten.
Rosta valnötterna i en torr panna med lite salt. Tillsätt honung och blanda om. Ta av från plattan.
Dekorera lemon posset med de karamelliserade nötterna, färska bär och myntablad.
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel