Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 pc. | Blomkål Färsk | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
2 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tbsp | Rapsolja | |
0,5 pc. | Gurka | |
500 g | Laxfilé | |
Tillbehör | ||
3 dl | Jasminris | |
Dressing | ||
2 tsp | Ättika | |
2 tsp | Sesamolja | |
4 tbsp | Japansk soja | |
1 tsp | Sesamfrö | |
4 tbsp | Sirap Ljus | |
0,5 pc. | Chilipeppar Röd |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet.
Koka upp vatten till blomkålen. Skölj och skiva gurkan tunt. Skölj och skär blomkålen i mindre klyftor och koka den lätt, den ska vara lite krispig fortfarande.
Dressing: Rosta sesamfröna i en varm panna. Blanda samman alla ingredienser till dressingen.
Ta bort skinnet från laxfilén och skär den i 8 kuber. Krydda laxbitarna med salt och peppar och grilla dem hastigt på hög värme i lite rapsolja ca 1 minut på varje sida. Vill du ha laxen helt genomstekt så sänker du värmen och låter dem bli klara i stekpannan.
Lägg upp blomkål, gurka och laxbitar på ett fat. Strö över sköljd finhackad persilja och ringla dressingen över.
Servera med nykokt ris.
Näringsvärde: Kcal: 615 Fett: 23 g Protein: 34 g Kolhydrater: 68 g
Photo:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria