Skip to main content
Tommys grillade lax med asiatisk dressing
Tommy Myllymäki

Tommys grillade lax med asiatisk dressing

30 minEasy
573,60 kr
4 portions 69,09 kr per portion
Tommy Myllymäkis grillade lax med asiatisk dressing. Dressingen är så god så ett tips är att du gör dubbel sats och sparar hälften i en liten burk i kylen till ett annat tillfälle. Passar till både kyckling, fisk, kött och vegetariskt! (Tastelines matkasse v6 2014)

1 pc.Blomkål Färsk
0,5 pc.Persilja - färsk
2 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
2 tbspRapsolja
0,5 pc.Gurka
500 gLaxfilé
Tillbehör
3 dlJasminris
Dressing
2 tspÄttika
2 tspSesamolja
4 tbspJapansk soja
1 tspSesamfrö
4 tbspSirap Ljus
0,5 pc.Chilipeppar Röd
Instructions
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet.

2

Koka upp vatten till blomkålen. Skölj och skiva gurkan tunt. Skölj och skär blomkålen i mindre klyftor och koka den lätt, den ska vara lite krispig fortfarande.

3

Dressing: Rosta sesamfröna i en varm panna. Blanda samman alla ingredienser till dressingen.

4

Ta bort skinnet från laxfilén och skär den i 8 kuber. Krydda laxbitarna med salt och peppar och grilla dem hastigt på hög värme i lite rapsolja ca 1 minut på varje sida. Vill du ha laxen helt genomstekt så sänker du värmen och låter dem bli klara i stekpannan.

5

Lägg upp blomkål, gurka och laxbitar på ett fat. Strö över sköljd finhackad persilja och ringla dressingen över.

Servera med nykokt ris.

Näringsvärde: Kcal: 615 Fett: 23 g Protein: 34 g Kolhydrater: 68 g

Photo:

Linnea Swärd