Skip to main content
Asian style BBQ burger
Oh Mungood

Asian style BBQ burger

1 hEasy
493,50 kr
4 portions 19,74 kr per portion
En riktigt perfekt kladdig burgare i klassiska bröd, här tillsammans med en majonnäs du inte kommer kunna sluta drömma om.

Karamelliserad rödlök
2 pc.Rödlök
0,5 tspSalt
25 gMargarin Veganskt
2 tspKokossocker
Ingefärspicklad morot
2 pc.Morötter
1 dlÄppelcidervinäger
10 gFärsk ingefära
0,5 tbspKokossocker
2 dlVatten
Misomajonnäs
2 tspTamarisoja
1 dlRapsolja
2 tspMisopasta
4 pc.Veg. Hamburgare
1 pc.Aubergine
0,5 tspSalt
2 pc.Endivesallat
1 tbspRapsolja
Till servering
200 gHamburgerbröd, 4 st bröd
Instructions
1

Tina dina Oh mungood burgers.

2

Skär auberginen i centimetertjocka skivor, lägg på en tallrik och salta lätt, ställ åt sidan i 15 minuter. Torka bort den överflödiga vätskan med hushållspapper. Pensla med olja.

3

Skrubba eller skala morötterna hyvla sedan till remsor med mandolin eller potatisskalare.

4

Skrapa bort skalet från ingefäran med en liten sked, skär resten i tunna skivor. Lägg morot och ingefära i en värmetålig skål.

5

Koka upp vatten, vinäger och socker, häll över skålen och täck över. Låt stå minst 15 minuter.

6

Mixa ihop majonnäs, miso och tamari. Smaka av med salt.

7

Skala och skär löken i tunna klyftor. Fräs i lite växtbaserat smör på medelvärme tills den mjuknat helt, tillsätt socker och fräs tills löken får en glasig och karamelliserad yta. Ställ åt sidan.

8

Värm upp en grill (eller grillpanna) och invänta en fin glödbädd.

9

Grilla på auberginerna så att de får snygga grillränder, en gyllene färg och mjuknat helt.

10

Pensla biffarna med lite olja och lägg på grillgallret, grilla på båda sidor tills burgarna får fin gyllene färg med tydliga grillränder.

11

Grilla bröden snabbt, tills de får lite färg.

12

Smeta på lite majonnäs på underbröden. Placera ett salladsblad på på botten, toppa med en grillad burgare, aubergine, mer majonnäs, morot, karamelliserad rödlök och till sist locket.

Ps. Picklingslagen till morötterna kan du använda igen! Addera ytterligare hyvlade eller grovt riven morot och ställ in i kylskåpet i ett par dagar.

Photo:

Therese Elgquist