Skip to main content
Indisk linsgryta med råkostsallad
Mari Bergman

Indisk linsgryta med råkostsallad

30 minEasy
286,55 kr
4 portions 25,81 kr per portion
Lättlagad och värmande gryta som passar perfekt att göra till många.

Råkostsallad
2 tspVit balsamvinäger
1 krmSvartpeppar Malen
300 gVanliga morötter
1 krmSalt
200 gVitkål
1 tbspOlivolja
Tillbehör
62,5 gSalladslök
3 dlBasmatiris
Linsgryta
1 tbspFärsk ingefära
200 gRöda Linser Torkade
1 krmSvartpeppar Malen
1 pc.Gul lök
6 dlVatten
1 tbspSmör
200 gFärsk bladspenat
2 tspHonung Flytande
2 pc.Grönsaksbuljong
1 krmSalt
1 tspSpiskummin
1 tspChiliflakes
2 tbspRapsolja
0,5 tspTorkad gurkmeja
2 cloveVitlök Vanlig
125 gKörsbärstomater
0,5 tspKanel Malen
Instructions
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Skölj och strimla salladslöken.

2

Linsgryta: Skala och grovhacka lök. Skala och riv vitlök och ingefära.

3

Blanda ihop kanel, gurkmeja, spiskummin, chiliflakes och salt i ett litet glas.

4

Värm smör och olja i en gryta och fräs lök, vitlök och ingefära tillsammans med kryddblandningen på medelvärme ca 1 min. Tillsätt linser, bladspenat, halverade tomater, vatten, buljong och honung. Koka upp och låt grytan sjuda på svag värme under lock ca 10 min. Ta av locket och sjud ytterligare 2-3 min under omrörning. Smaka av grytan med ev lite salt och peppar.

5

Råkostsallad: Skölj vitkålen och riv den tunt. Gärna med en mandolin annars med hjälp av en osthyvel. Skala och riv morötter. Blanda i en skål och tillsätt olja och balsamvinäger. Blanda om ordentligt och krydda med salt och peppar efter smak.

Servera linsgrytan toppad med salladslök med ris och råkostsallad vid sidan om.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 579 kcal, 20 g protein, 14 g fett, 87 g kolhydrater.

Photo:

Sanna Livijn Wexell