Skip to main content
Pastagratäng med grönsallad
Mari Bergman

Pastagratäng med grönsallad

40 minEasy
346,15 kr
1 portion 123,35 kr per portion
Supergod och lättlagad gratäng med köttfärs. Perfekt middag för hela familjen.

Äggstanning
0,5 dlCreme Fraiche Naturell
2 dlVispgrädde
1 tbspGrönsaksbuljong
0,5 dlVatten
4 pc.Ägg
Pastagratäng
500 gNötfärs
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 tbspBasilika - torkad
400 gSkruvpasta
0,5 tbspTorkad oregano
1 tbspOlivolja
1 krmSalt
0,5 pc.Gul lök
2 cloveVitlök Vanlig
Sallad
125 gKörsbärstomater
1 tbspOlivolja
0,5 tbspVit balsamvinäger
0,5 pc.Huvudsallat
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Pastagratäng: Koka pastan 2 min mindre än vad anvisningarna på förpackningen visar.

3

Skala och grovhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och nötfärs på medelhög värme. Krydda med basilika, oregano samt salt och peppar efter smak.

4

Sila av pastavattnet och blanda pastan med köttfärsfräset. Häll över blandningen i en ugnsfast form.

5

Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde, creme fraiche, vatten och buljong och häll äggstanningen över pastan. Blanda om ordentligt och sätt in i ugnen ca 20 min.

6

Sallad: Skölj och strimla salladen och skölj och halvera tomaterna. Lägg upp i en skål och ringla över lite olja och vinäger.

Servera pastagratängen med sallad.

Näringsberäkning: 811 kcal, 44 g protein, 44 g fett, 57 g kolhydrater.

Photo:

Sanna Livijn Wexell