Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Äggstanning | ||
0,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 dl | Vispgrädde | |
1 tbsp | Grönsaksbuljong | |
0,5 dl | Vatten | |
4 pc. | Ägg | |
Pastagratäng | ||
500 g | Nötfärs | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tbsp | Basilika - torkad | |
400 g | Skruvpasta | |
0,5 tbsp | Torkad oregano | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
0,5 pc. | Gul lök | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
Sallad | ||
125 g | Körsbärstomater | |
1 tbsp | Olivolja | |
0,5 tbsp | Vit balsamvinäger | |
0,5 pc. | Huvudsallat |
Sätt ugnen på 200 grader.
Pastagratäng: Koka pastan 2 min mindre än vad anvisningarna på förpackningen visar.
Skala och grovhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och nötfärs på medelhög värme. Krydda med basilika, oregano samt salt och peppar efter smak.
Sila av pastavattnet och blanda pastan med köttfärsfräset. Häll över blandningen i en ugnsfast form.
Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde, creme fraiche, vatten och buljong och häll äggstanningen över pastan. Blanda om ordentligt och sätt in i ugnen ca 20 min.
Sallad: Skölj och strimla salladen och skölj och halvera tomaterna. Lägg upp i en skål och ringla över lite olja och vinäger.
Servera pastagratängen med sallad.
Näringsberäkning: 811 kcal, 44 g protein, 44 g fett, 57 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt