Skip to main content
Fish and chips med Rödstrimma, remouladsås och ärtröra
Gårdsfisk

Fish and chips med Rödstrimma, remouladsås och ärtröra

45 minEasy
529,55 kr
4 portions 75,76 kr per portion
Fish and chips med Rödstrimma, remouladsås och ärtröra

Remouladsås
1 tspCurry
1 dlPickles
2 dlMajonnäs
Frityrsmet
2 tspBakpulver
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar
2 dlMineralvatten
0,5 pc.Dill - färsk
2 tspMajsstärkelse
0,5 pc.Citron
3 dlVetemjöl
1 kgÖvrig fisk
4 pc.Bakpotatis
1 LFrityrolja
Ärtröra
250 gGröna Ärtor Frysta
2 cloveVitlök Vanlig
1 tspOlivolja
1 krmSvartpeppar
0,5 pc.Citron
1 krmSalt
Instructions
1

Börja med remouladsåsen, hacka pickles fint och blanda samman med majonnäsen och curry. Ställ åt sidan.

2

Tina ärtorna, mixa med vitlöksklyftorna och olivoljan. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.

3

Ta en bunke och blanda samman vetemjöl, maizena och bakpulver till frityrsmeten. Rör försiktigt ner mineralvattnet och citronen så att det blir en slät smet. Salta och peppra och låt smeten svälla i 20 minuter. Hacka det fina på dillen och tillsätt försiktigt i smeten.

4

Dags för pommes! Men vi tänkte att du själv får avgöra hur du vill göra din pommes. Köpa färdiga eller göra fina stavar och fritera?

5

Häll upp 1 dl vetemjöl i en tallrik och vänd fiskfiléerna i mjölet innan de doppas i frityrsmeten. Lägg ner fisken försiktigt i oljan (max två filéer i taget) och låt fritera till den fått en gyllenbrun färg.