Skip to main content
Pizza Margherita
Malin Andersson

Pizza Margherita

2 hEasy
100,75 kr
4 portions 11,46 kr per portion
Pizzan som oftast har nummer ett på menyerna! Margherita är en enkel pizza som endast toppas med tomatsås och ost - men som ändå smakar riktigt gott.

Pizzadeg
0,2 gJäst Original Färsk
0,5 tspStrösocker
1 tspSalt
0,5 dlOlivolja
2,5 dlVatten
6 dlVetemjöl Special
Tomatsås
1 tbspOlivolja
200 gPasserade Tomater
1 tspTorkad oregano
1 tbspBalsamvinäger
0,5 tspSalt
1 cloveVitlök Färsk
1 tspStrösocker
2 tbspTomatpuré
Pizzatopping
150 gRiven Pizzaost
Instructions
1

Pizzadeg: Lös upp jästen tillsammans med ljummet vatten. Tillsätt mjöl, olivolja, salt och strösocker. Knåda ordentligt i ett par minuter. Lägg ner degen i en stor bunke och täck över med en bakhandduk. Mjöla degen lite så den inte fastnar i bunken. Låt degen jäsa i rumstemperatur i ca 60 min eller 4 timmar i kyl.

2

Tomatsås: Pressa vitlöken och fräs i olivolja i en kastrull. Rör ned tomatpurén och blanda sedan ner resterande ingredienser. Koka upp och låt såsen sjuda 30 minuter, rör om ett par gånger under tiden. Smaka av med salt och ev svartpeppar. Låt pizzasåsen svalna något innan den fördelas på pizzorna.

3

Pizza: Sätt ugnen på 250 grader. Dela degen i 4 delar och forma till bollar, låt jäsa 15 minuter.

4

Kavla ut varje degbit tunt och lägg över på en plåt med bakplåtspapper innan du toppar pizzan.

5

Bred ut tomatsås på pizzorna och toppa med ost.

6

Grädda pizzan längst ned i ugnen tills den fått fin färg. Kontrollera om den är klar genom att kika på undersidan, då den har fin färg är pizzan klart. Upprepa med de övriga tre pizzorna.

Photo:

Kerstin Eriksson