Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1,5 dl | Strösocker | |
2 pc. | Ägg | |
0,5 tsp | Salt | |
1 tsp | Bikarbonat | |
1 tsp | Vaniljsocker | |
250 g | Mörk Blockchoklad | |
2,5 dl | Brunt Farinsocker | |
4 dl | Vetemjöl | |
225 g | Smör |
Sätt ugnen på 250°.
Arbeta ihop smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker.
Tillsätt ett ägg i taget och blanda ihop smeten.
Blanda ihop mjöl, bikarbonat och salt i en separat bunke.
Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
Hacka chokladen och blanda ner i smeten.
Klicka ut jämnstora bollar av smeten på en plåt med bakplåtspapper. Lägg dem inte för nära varandra eftersom de flyter ut i ugnen. Lägg ca 9-12 kakor på varje plåt.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i 8-10 min.
Låt kakorna svalna och servera!
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
3 Bakchoklad Mörk 70% 100g Garant
1 Brun Farin Strö 500g Dansukker