Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Fyllning | ||
2 pc. | Morötter | |
100 g | Riven Ost | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Smör | |
100 g | Purjolök | |
2 krm | Salt | |
200 g | Broccoli Färsk | |
Fetaostkräm | ||
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
150 g | Fetaost | |
Pajdeg | ||
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
75 g | Smör | |
2 dl | Grahamsmjöl | |
2 tbsp | Vatten | |
1 dl | Vetemjöl | |
0,5 tsp | Salt | |
Äggstanning | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
3 pc. | Ägg | |
1 dl | Vispgrädde | |
1 dl | Standardmjölk |
Pajdeg: Skär smöret i mindre bitar och arbeta snabbt ihop till en deg tillsammans med mjöl, creme fraiche och salt, gärna i en matberedare.
Tillsätt vattnet och knåda ihop till en smidig deg. Om degen känns för kladdig, tillsätt lite mer mjöl.
Tryck ut degen i en paj- eller springform, till några millimeter tunt. Låt vila i kyl ca 30 min. Värm under tiden ugnen till 180 grader varmluft eller 200 grader över- och undervärme.
Fyllning: Skär broccolin i små buketter och skär stammen i tunna skivor, skiva morötterna och purjolöken i tunna skivor. Stek i smör på medelvärme tills morötterna mjuknat lite. Smaka av med salt och peppar.
Fördela grönsaksblandningen i pajskalet.
Vispa ihop ägg med grädde och mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen över grönsaksblandningen.
Toppa med riven ost och grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 min.
Fetaostkräm: Mosa fetaosten med en gaffel. Rör ihop med creme fraiche och smaka av med salt och peppar.
Photo:
Kerstin Eriksson
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana