Skip to main content
Knäckig blåbärspaj med vaniljsås
Mari Bergman

Knäckig blåbärspaj med vaniljsås

1 hEasy
Saftig, knäckig, syrlig och söt paj på blåbär. Pajen är glutenfri och serveras bäst med vaniljsås eller vaniljglass.

Fyllning
0,5 tbspPotatismjöl
500 gBlåbär
0,5 dlSyltsocker
Pajdeg
1 krmSalt
3 dlHavregryn
2,5 dlRismjöl
2 dlStrösocker
0,5 dlSirap Ljus
200 gSmör
1 tspBakpulver
Instructions
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Fyllning: Blanda blåbär med syltsocker och potatismjöl och lägg blandningen i en pajform.

3

Knäckig pajdeg: Bryn smöret. Blanda ihop socker, salt, havregryn, rismjöl och bakpulver i en bunke.

4

Tillsätt det brynta smöret och sirapen och rör ihop till en jämn smet.

5

Klicka ut smeten jämnt fördelat över blåbären i formen.

6

Grädda pajen mitt i ugnen i ca 35-40 min eller tills pajen fått fin färg. Ta ut pajen och låt den svalna något. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

Photo:

Roland Persson

245,15 kr
8 portions • 21,50 kr per portion
Kockens Potatismjöl

1 Potatismjöl

Staples
500 g
22,95 kr

45,90 kr /kg


Blåbär Klass1 Spanien

4 Blåbär Klass1

Spanien, 125 g
139,80 kr

279,60 kr /kg


Dan Sukker Syltsocker
35,95 kr

35,95 kr /kg


Falksalt Hushållssalt Med Jod
19,95 kr

33,25 kr /kg


Garant Eko Havregryn EKO/KRAV
21,50 kr

28,67 kr /kg


Risenta Rismjöl
26,95 kr

67,38 kr /kg


Dan Sukker Strösocker

1 Strösocker

Staples
1 kg
22,95 kr

22,95 kr /kg


Dan Sukker Ljus Sirap
20,95 kr

27,93 kr /kg


Svenskt Smör från Arla Smör Normalsaltat 82%
72,95 kr

145,90 kr /kg


Garant Bakpulver

1 Bakpulver

Staples
225 g
20,50 kr

91,11 kr /kg