Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Fyllning | ||
0,5 tbsp | Potatismjöl | |
500 g | Blåbär | |
0,5 dl | Syltsocker | |
Pajdeg | ||
1 krm | Salt | |
3 dl | Havregryn | |
2,5 dl | Rismjöl | |
2 dl | Strösocker | |
0,5 dl | Sirap Ljus | |
200 g | Smör | |
1 tsp | Bakpulver |
Värm ugnen till 175 grader.
Fyllning: Blanda blåbär med syltsocker och potatismjöl och lägg blandningen i en pajform.
Knäckig pajdeg: Bryn smöret. Blanda ihop socker, salt, havregryn, rismjöl och bakpulver i en bunke.
Tillsätt det brynta smöret och sirapen och rör ihop till en jämn smet.
Klicka ut smeten jämnt fördelat över blåbären i formen.
Grädda pajen mitt i ugnen i ca 35-40 min eller tills pajen fått fin färg. Ta ut pajen och låt den svalna något. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
Photo:
Roland Persson
1 Potatismjöl 500g Lyckeby Kockens
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt