Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Picklad rödlök | ||
0,5 dl | Strösocker | |
2 pc. | Rödlök | |
3 dl | Vatten | |
2 krm | Salt | |
1 dl | Ättika | |
Tillbehör | ||
1 pc. | Romansallat | |
320 g | Tortilla | |
0,5 pc. | Gurka | |
Vegetariska texmexjärpar | ||
1 tbsp | Grönsaksbuljong | |
850 g | Sojafärs | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tbsp | Olivolja | |
40 g | Taco Kryddmix Original | |
Chilidressing | ||
1 dl | Creme Fraiche | |
0,5 tsp | Honung Flytande | |
1 tbsp | Chilisås | |
1 krm | Salt |
Värm ugnen till 175 grader.
Picklad rödlök: Skala och skiva rödlöken tunt och lägg i en skål. Sjud upp vatten, ättika, socker och salt i en kastrull. Häll lagen över löken. Plasta och låt löken stå och dra till servering.
Vegetariska texmexjärpar: Blanda den tinade färsen med riven vitlök, tacokrydda och grönsaksbuljong.
Forma 8 järpar med blöta händer. Hetta upp olja i en stekpanna och stek järparna runt om så att de får fin färg. Lägg över järparna på ett ugnsfast fat och stek klart i ugnen i ca 15 min.
Chilidressing: Blanda creme fraiche med chilisås och honung. Smaka av med lite salt.
Tillbehör: Skölj och strimla salladen. Skölj gurkan och dela den på längden. Gröp ur det vattniga med en sked och tärna gurkan smått.
Montering: Värm tortillabröden om du vill ha de lite varma. Fyll varje tortillabröd med sallad, gurka, en järp och picklad rödlök. Ringla över lite chilidressing. Vik ihop och ät meddetsamma.
Näringsvärde: 829 kcal, 47 g protein, 32 g fett, 77 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel