Skip to main content
Medelhavsinspirerad köttfärslimpa med quinoa
Hemmakock

Medelhavsinspirerad köttfärslimpa med quinoa

40 minEasy
363,45 kr
4 portions 40,57 kr per portion
Enkel och smakrik rätt

4 pc.Soltorkade Tomater
1 cloveVitlök Vanlig
2 tspBasilika - torkad
2 krmÖrtsalt
2 pc.Ägg
3 krmFlingsalt
2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
4 dlQuinoa
0,5 pc.Rödlök
2 tbspStröbröd
2 krmVitpeppar
150 gFetaost
400 gBlandfärs
1 dlMellanmjölk
200 gHaricot Verts
Instructions
1

Värm ugnen till 175 grader.

Koka quinoan enligt förpackningens anvisningar.

2

Mät upp mjölk och ströbröd i en bunke, bland och låt det stå och svälla. Skala och hacka rödlöken samt det soltorkade tomaterna.

3

Skala vitlök och pressa ner i bunken med mjölk och ströbröd, häll även ner köttfärsen. Rör om ordentligt och ha sedan i rödlök, soltorkade tomater och ägg. Blanda om ordentligt och ha till sist ner fetaosten och basilikan.

Smörj en ugnsfast form och forma färsen till en limpa direkt i formen. Grädda i ugn ca 40 minuter.

4

Blanda yoghurten med örtsalt och låt står tills serveringen.

Koka bönorna i ca 5 minuter.

Ta ut limpan ur ugnen och låt stå en stund. Skiva upp och servera tillsammans med quinoa, yoghurtsås och haricots verts.