Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
4 pc. | Soltorkade Tomater | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
2 tsp | Basilika - torkad | |
2 krm | Örtsalt | |
2 pc. | Ägg | |
3 krm | Flingsalt | |
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
4 dl | Quinoa | |
0,5 pc. | Rödlök | |
2 tbsp | Ströbröd | |
2 krm | Vitpeppar | |
150 g | Fetaost | |
400 g | Blandfärs | |
1 dl | Mellanmjölk | |
200 g | Haricot Verts |
Värm ugnen till 175 grader.
Koka quinoan enligt förpackningens anvisningar.
Mät upp mjölk och ströbröd i en bunke, bland och låt det stå och svälla. Skala och hacka rödlöken samt det soltorkade tomaterna.
Skala vitlök och pressa ner i bunken med mjölk och ströbröd, häll även ner köttfärsen. Rör om ordentligt och ha sedan i rödlök, soltorkade tomater och ägg. Blanda om ordentligt och ha till sist ner fetaosten och basilikan.
Smörj en ugnsfast form och forma färsen till en limpa direkt i formen. Grädda i ugn ca 40 minuter.
Blanda yoghurten med örtsalt och låt står tills serveringen.
Koka bönorna i ca 5 minuter.
Ta ut limpan ur ugnen och låt stå en stund. Skiva upp och servera tillsammans med quinoa, yoghurtsås och haricots verts.
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana