Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Plattor | ||
220 g | Papadums | |
Vegofärssås | ||
3 tbsp | Tomatpuré | |
300 g | Vegetarisk Färs | |
1 tbsp | Balsamvinäger | |
400 g | Krossade Tomater | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
4 clove | Vitlök Vanlig | |
150 g | Färska champinjoner | |
0,5 tbsp | Japansk soja | |
2 tbsp | Olivolja | |
1 pc. | Gul lök | |
0,5 pc. | Basilika - färsk | |
1 krm | Salt | |
1 pc. | Lantbuljong | |
0,5 tsp | Torkad oregano | |
1 tsp | Honung Flytande | |
Topping | ||
50 g | Riven Ost | |
Ostsås | ||
2 dl | Vispgrädde | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
3 dl | Mellanmjölk | |
100 g | Riven Ost | |
1,25 tsp | Salt |
Sätt ugnen på 200 grader.
Vegofärssås: Skala och finhacka lök och vitlök. Putsa och skiva champinjonerna. Hetta upp olja i en stekpanna eller gryta. Bryn färsen i oljan tills den är genomstekt. Tillsätt lök, vitlök, champinjoner och oregano och fräs ytterligare i ca 2 min.
Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs under omrörning i ca 30 sek.
Tillsätt krossade tomater, buljong, honung, soja och finhackad basilika. Smaka av med salt och peppar och låt färssåsen puttra i ca 10 min.
Ostsås: Mixa ihop alla ingredienser till ostsåsen i en mixer/blender.
Montering: Varva ostsås, papadums och färssås i en ugnsfast form. Avsluta med ostsås och toppa med extra ost. Sätt in i ugnen i ca 30 min.
Sallad: Skala och riv morötter och skölj salladen. Blanda i en skål.
Servera papadumslasagnen tillsammans med salladen och toppa med lite extra basilika om du vill.
Näringsvärde: 824 kcal, 42 g protein, 45 g fett, 58 g kolhydrater
Photo:
Johanna Wikström
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
2 Krossade Tomater 390g Garant
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel