Skip to main content
Grillad ananas med glass, honungsrostade nötter och hackad choklad
Mari Bergman

Grillad ananas med glass, honungsrostade nötter och hackad choklad

20 minMedium
165,30 kr
4 portions 8,63 kr per portion
Det går alldeles utmärkt att även göra efterrätten på grillen! Här grillar vi skivor av ananas och serverar med glass, knapriga nötter och toppar med hackad choklad. Ljuvligt gott! Styling: Carina Hejde

55 gNötmix Saltad/Rostad
1 tbspKokoschips
1 pc.Ananas Färsk
0,5 tbspRapsolja
50 gChokladkaka Ljus
1 krmSalt
1 tbspHonung Flytande
500 mlVaniljglass
Instructions
1

Skär bort skalet från ananasen och skär ananasen i 1 cm tjocka skivor. Grilla ananasen på utegrillen tills den får en fin gyllene yta.

2

Grovhacka nötterna och bryn i rapsolja på medelvärme i en panna i ca 2 min. Tillsätt honung och salt. Rosta ytterligare i ca 1 min. Vänd runt ordentligt.

3

Lägg upp de grillade ananasskivorna på ett fat. Lägg en klick vaniljglass i mitten och toppa med honungsrostade nötter, kokosflingor och grovhackad choklad.

Photo:

Nurlan Emir