Skip to main content
Buddha bowl med kryddrostad blomkål och kikärtor
Mari Bergman

Buddha bowl med kryddrostad blomkål och kikärtor

50 minEasy
197,60 kr
2 portions 42,39 kr per portion
En fräsch maträtt med många härliga smaker och texturer. Se alla våra klimatberäknade recept här. CO2e/portion: 0,46

Rostade grönsaker
1 tspPaprikakrydda
1 pc.Bakplåtspapper
1 tspSpiskummin
1 tspHonung Flytande
0,5 krmSvartpeppar Malen
1 pc.Rödlök
380 gKikärtor Kokta
2 tspOlivolja
0,5 pc.Blomkål
200 gPotatis Fast
1 krmSalt
Grund
1 dlBasmatiris
0,5 pc.Huvudsallat
1 pc.Avokado
150 gRaw slaw
Tahinidressing
1 krmSalt
2 tspJapansk soja
1 krmSvartpeppar Malen
3 tbspSesampasta
2 tbspVatten
0,5 pc.Lime
1 tbspHonung Flytande
Instructions
1

Värm ugnen till 200 grader. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper.

2

Rostade grönsaker: Skala och tärna potatisen. Blanda med olivolja och salt efter smak. Lägg potatistärningarna på ena sidan av plåten och sätt in i ugnen i ca 10 min.

3

Skär blomkålen i buketter. Sila av kikärtorna och spola i kallt vatten.

4

Blanda ihop blomkålsbuketter, kikärtor, spiskummin, paprikapulver, salt, svartpeppar, honung och olivolja i en bunke.

5

Ta ut plåten med potatisen och lägg blomkålsblandningen bredvid.

6

Skala och skär rödlöken i klyftor och lägg på plåten.

7

Sätt in i ugnen och rosta ytterligare i 20 min.

8

Grund: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

9

Skölj och strimla salladen. Skär avokadon i skivor.

10

Dressing: Mixa ihop sesampasta/tahini, limesaft, vatten, honung och soja med hjälp av en stavmixer. Smaka av med lite salt och peppar.

11

Montering: Ta fram två djupa breda tallrikar. Fördela ris i botten och lägg rostad potatis, rostad blomkålsblandning, rostade rödlöksskivor, avokadoskivor, raw slaw och strimlad sallad runt om. Ringla över tahinidressing och servera.

Näringsvärde: 827 kcal, 25 g protein, 36 g fett, 90 g kolhydrater

Photo:

Nurlan Emir