Skip to main content
Halloumisallad med basilikadressing
Mari Bergman

Halloumisallad med basilikadressing

20 minEasy
186,65 kr
2 portions 47,80 kr per portion
En snabblagad och fräsch rätt som kommer uppskattas av både stora och små. Pastan till salladen kan med fördel kokas en dag i förväg.

Sallad
200 gHalloumi
0,5 pc.Gurka
0,5 pc.Röd Paprika
200 gVitkål
30 gSalladsmix
140 gPenne
0,5 tbspOlivolja
0,5 pc.Gul lök
Dressing
1 pc.Basilika - färsk
1 krmSalt
1 tspHonung Flytande
2,5 tbspOlivolja
0,5 pc.Citron
1 krmSvartpeppar Malen
Instructions
1

Sallad: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spola sedan pastan kall.

2

Strimla paprika, gurka och vitkål. Skala och strimla lök. Blanda samman i en skål med salladsmixen.

3

Dressing: Mixa basilikablad, rivet citronskal, citronsaft, olja och honung med hjälp av en stavmixer till en slät dressing. Smaka av med salt och peppar.

4

Sallad: Blanda den kokta kalla pastan med salladsblandningen och dressingen.

5

Dela halloumin i två skivor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumiskivorna gyllene på båda sidor.

Skär halloumin i skivor och servera till pastasalladen.

Näringsvärde: 793 kcal. 32 g protein, 43 g fett, 67 g kolhydrater

Photo:

Nurlan Emir