Skip to main content
Halloumitacos med tomatsalsa och guacamole
Mari Bergman

Halloumitacos med tomatsalsa och guacamole

30 minEasy
241,30 kr
4 portions 43,03 kr per portion
Det här receptet på halloumitacos med tomatsalsa och guacamole är fantastiskt gott och kommer uppskattas av hela familjen. Tips, värm bröden en stund i ugnen på 100 grader om du vill ha dem lite varma.

Tillbehör
0,5 pc.Isbergssallat
280 gMajskorn
320 gTortilla Wrap
0,5 pc.Gurka
Halloumi
0,5 tspTorkad oregano
2 tbspOlivolja
0,5 tspSpiskummin
400 gHalloumi
0,5 tspPaprikakrydda
Guacamole
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
1 tbspOlivolja
0,5 pc.Lime
1 cloveVitlök Vanlig
2 pc.Avokado
Tomatsalsa
1 tbspOlivolja
0,5 pc.Rödlök
0,5 pc.Persilja - färsk
1 krmChiliflakes
1 krmSalt
1 pc.Lime
2 pc.Tomater
Instructions
1

Halloumi: Skär halloumin i kuber och lägg i en skål. Tillsätt paprikapulver, spiskummin och oregano och blanda om.

2

Tomatsalsa: Skölj och tärna tomater. Skala och finhacka rödlök och skölj och finhacka persilja. Blanda i en skål och tillsätt rivet limeskal- och limesaft, olivolja och chiliflakes. Smaka av med salt.

3

Guacamole: Gröp ur avokadoköttet och lägg i en skål. Skala och pressa i vitlök och tillsätt limesaft och olivolja. Mosa samman med en gaffel och smaka av med salt och peppar.

4

Tillbehör: Skölj gurkan och tärna den smått. Sila av majskornen. Lägg upp i skålar. Skölj och riv loss salladsblad.

5

Halloumi: Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumikuberna gyllene runt om på medelhög värme.

6

Montering: Lägg salladsblad i tortillabröden och toppa med tomatsalsa, halloumikuber, majs, gurka och guacamole. Vik ihop och ät.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell Rekvisita: www.oscarclothilde.com

Näringsvärde: 850 kcal, 31 g protein, 50 g fett, 66 g kolhydrater

Photo:

Sanna Livijn Wexell