Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
1 tbsp | Olivolja | |
400 g | Polenta | |
1 krm | Salt | |
Kyckling | ||
1 pc. | Rödlök | |
1 kg | Kycklingben Frysta | |
4 tbsp | Olivolja | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
390 g | Finkrossade Tomater Basilika | |
0,5 tsp | Cayennepeppar | |
1 tbsp | Balsamvinäger | |
1 tsp | Paprikakrydda | |
1 tsp | Honung Flytande | |
1 tsp | Salt | |
Sallad | ||
0,5 pc. | Paprika | |
90 g | Romansallat | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
225 g | Haricot Verts Fryst | |
0,5 tsp | Vitvinsvinäger |
Förberedelse: Tina kycklingbenen. Sätt ugnen på 200 grader.
Kyckling: Lägg de tinade kycklingbenen i en ugnsfast form. Skala och riv vitlök. Blanda ihop vitlök, paprikapulver, cayennepeppar, salt, olja, honung och balsamvinäger i en liten skål. Gnid in kycklingbenen med kryddblandningen. Skala och skär löken i klyftor och lägg i formen. Tillsätt krossade tomater över kyckling och lök och sätt in i ugnen ca 40 min.
Sallad: Skölj och strimla sallad och paprika och lägg i en skål. Värm haricots vertsen i en kastrull med varmt vatten ca 30 sek. Spola dem sedan kalla och tillsätt till salladen. Ringla över lite olja och valfri vinäger och strö över lite salt efter smak.
Tillbehör: Tillred 4 portioner polenta enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt lite olja och salt efter smak. Polentan stelnar snabbt så se till att göra den strax innan servering så att du får en god och krämig polenta. Servera tillsammans med ugnsgrillad kyckling och sallad.
Rekvisita: Gerbera
Näringsvärde: 488 kcal. 33 g protein, 18 g fett, 45 g kolhydrater.
Photo:
Sofia Törnqvist
132,67 kr /L
85,90 kr /kg
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
33,25 kr /kg
30,00 kr /kg
40,95 kr /kg
199,09 kr /kg
39,74 kr /kg
1 065,00 kr /kg
131,90 kr /L
890,54 kr /kg
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
111,90 kr /kg
90,24 kr /kg
121,94 kr /kg
57,90 kr /kg
138,00 kr /L