Skip to main content
Grillad karre med morot, sallad och krämig kummindressing

Grillad karre med morot, sallad och krämig kummindressing

20 minEasy
264,10 kr
4 portions 27,06 kr per portion
Grillad karre med morot, sallad och krämig kummindressing

0,5 pc.Salladsmix
0,4 pc.Lollorossosallat
70 gMorötter
50 gKnäckebröd
500 gFläskkarré Skivor
Krämig kummindressing
1 krmSalt
5 tbspCreme Fraiche Naturell
1 dlRapsolja
30 gSchalottenlök
1 krmSvartpeppar Malen
1 tbspDijonsenap
1 tspCitronjuice - råpressad
1 tbspKummin
Instructions
1

Plocka salladen i bitar, lägg den i kallt vatten. Skala moroten och hyvla den i tunna remsor med skalaren, lägg moroten i vattnet tillsammans med salladen och låt det ligga en liten stund. Slunga salladen och moroten torr i en salladsslunga. Blanda gärna i färska örter som man tycker om.

Rosta kummin i en torr kastrull tills den börjar knäppa, låt svalna.
Mixa eller hacka den till mindre bitar. Blanda sedan ihop alla ingredienser i en stor bunke och vispa samma ordentligt. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Skiva karrén i tunna skivor och lägg på brödet.

Ta en stor klick dressing och blanda i salladen. Lägg ovanpå karrén och toppa med lite fint skuren gräslök.