Skip to main content
Grön linssoppa med mjukt bröd
Mari Bergman

Grön linssoppa med mjukt bröd

40 minMedium
123,80 kr
4 portions 10,44 kr per portion
Matig vegetarisk soppa med gröna linser, morötter och purjolök. Soppan går utmärkt att förbereda och den håller sig fint i kylen ett par dagar. Se alla våra klimatberäknade recept här. CO2e/portion: 0,15

Linssoppa
250 gMorötter
0,5 pc.Purjolök
2 tbspTomatpuré
1 krmSalt
4 dlGröna Linser Torkade
0,5 tbspBasilika - torkad
2 tbspOlivolja
3 cloveVitlök Vanlig
0,5 tbspTorkad oregano
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 tbspVitvinsvinäger
2 pc.Lagerblad
2 tbspGrönsaksbuljong
1 LVatten
Tillbehör
1 dlYoghurt för Matlagning
250 gMorötter
1 pc.Styckbröd
Instructions
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Linssoppa: Finhacka purjolöken och skölj den ordentligt. Skala och finhacka vitlök. Skala och skär morötterna i tunna skivor.

3

Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs purjolök och vitlök mjuk utan att det tar färg. Tillsätt basilika, oregano och tomatpuré och fräs i ytterligare 1 min.

4

Tillsätt vitvinsvinäger, vatten, lagerblad, linser, morötter och grönsaksbuljong. Lägg på ett lock och låt soppan koka upp. Sänk värmen och låt soppan sjuda under lock i ca 25-30 min. Rör om då och då.

5

Smaka av soppan med salt och peppar.

6

Tillbehör: Värm brödet i ugnen enligt anvisningen på förpackningen.

7

Skala och skär morötterna i stavar.

8

Häll upp soppan i djupa skålar, toppa med en klick yoghurt och servera med varmt bröd och morotsstavar.

Näringsvärde: 682 kcal, 30 g protein, 12 g fett, 105 g kolhydrater.

Photo:

Nurlan Emir