Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Linssoppa | ||
250 g | Morötter | |
0,5 pc. | Purjolök | |
2 tbsp | Tomatpuré | |
1 krm | Salt | |
4 dl | Gröna Linser Torkade | |
0,5 tbsp | Basilika - torkad | |
2 tbsp | Olivolja | |
3 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 tbsp | Torkad oregano | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tbsp | Vitvinsvinäger | |
2 pc. | Lagerblad | |
2 tbsp | Grönsaksbuljong | |
1 L | Vatten | |
Tillbehör | ||
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
250 g | Morötter | |
1 pc. | Styckbröd |
Värm ugnen till 200 grader.
Linssoppa: Finhacka purjolöken och skölj den ordentligt. Skala och finhacka vitlök. Skala och skär morötterna i tunna skivor.
Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs purjolök och vitlök mjuk utan att det tar färg. Tillsätt basilika, oregano och tomatpuré och fräs i ytterligare 1 min.
Tillsätt vitvinsvinäger, vatten, lagerblad, linser, morötter och grönsaksbuljong. Lägg på ett lock och låt soppan koka upp. Sänk värmen och låt soppan sjuda under lock i ca 25-30 min. Rör om då och då.
Smaka av soppan med salt och peppar.
Tillbehör: Värm brödet i ugnen enligt anvisningen på förpackningen.
Skala och skär morötterna i stavar.
Häll upp soppan i djupa skålar, toppa med en klick yoghurt och servera med varmt bröd och morotsstavar.
Näringsvärde: 682 kcal, 30 g protein, 12 g fett, 105 g kolhydrater.
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko