Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Pulled beef | ||
0,25 tsp | Chilipulver | |
250 g | Högrev | |
1 tbsp | Rapsolja | |
3 krm | Svartpeppar | |
50 g | Aprikoser Torkade | |
1 dl | Vatten | |
1 tsp | Vitvinsvinäger | |
0,5 tsp | Salt | |
0,25 tbsp | Paprikakrydda | |
1 tbsp | Japansk soja | |
0,5 tbsp | Honung Flytande | |
0,25 tsp | Anis | |
0,25 tsp | Fänkål Krydda | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
Kantareller | ||
2 krm | Flingsalt | |
20 g | Smör | |
150 g | Kantareller | |
0,5 krm | Svartpeppar | |
Ingredienser | ||
400 g | Buns | |
0,5 pc. | Gul lök Eko | |
Spetskål | ||
3 krm | Flingsalt | |
2 tbsp | Grekisk Yoghurt | |
500 g | Spetskål | |
0,5 tsp | Honung Flytande | |
1 pc. | Citron - Eko | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 tbsp | Rapsolja | |
Topping | ||
1 tbsp | Krasse | |
Syrat äpple | ||
0,5 dl | Ättiksprit | |
1 dl | Strösocker | |
1 pc. | Svenska Äpplen | |
2 dl | Vatten |
Värm ugnen till 125 grader. Blötlägg aprikoserna i minst 15 min.
Pulled beef: Lägg köttet i en gjutjärnsgryta. Skala och skiva löken och lägg över köttet.
Marinad: Mortla samman paprikapulver, chilipulver, anisfrön, fänkålsfrön, salt och peppar.
Mixa blötlagda aprikoser, 1 dl av vattnet från blötläggningen, rapsolja, soja, honung, vitvinsvinäger, skalad vitlöksklyfta och kryddblandningen till en marinad i en matberedare. Häll marinaden över köttet grytan och lägg på locket. Tillaga köttet mitt i ugnen i ca 6 timmar.
Dra isär köttet med en gaffel och blanda om ordentligt med såsen.
Spetskål: Värm ugnen till 200 grader.
Dela spetskålen på mitten och gnid in snittytorna med olja. Grilla snittytorna i en grillpanna/grill så att spetskålen får en hårt grillad yta.
Lägg över spetskålshalvorna med snittytan upp på en ugnsplåt och rosta i ugnen i ca 30 min. Ta ut spetskålen och låt den svalna. Strimla kålen och lägg i en bunke. Tillsätt yoghurt, rivet citronskal, citronsaft och honung. Smaka av med flingsalt och peppar.
Kantareller: Putsa kantarellerna och dela dem i mindre bitar. Stek kantarellerna i smör. Krydda med flingsalt och peppar efter smak.
Syrat äpple: Koka upp ättika, socker och vatten så att sockret löser sig. Låt svalna. Tärna äpplet smått och lägg i en skål. Häll över ättikslagen och låt stå 1 tim. Sila av lagen strax innan servering.
Bao´s: Hetta upp vatten i en kastrull och ställ en bambulåda över kastrullen. Lägg i så många bröd som får plats och ånga bullarna i ca 5 min.
Servering: Fyll bröden med spetskål, pulled beef och kantareller. Toppa med lite syrat äpple och klipp över krasse.
Photo:
Lina Eriksson
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Äpple Sverige "Aroma" Klass1